Implantlenzen

Nieuwe IMPLANTLENZEN
nu ook in België te verkrijgen!

Na het succes van de trifocale (driedubbelzicht) implantlenzen om het zicht na een lensvervanging te verbeteren op 3 afstanden (zowel ver, halfdicht als nabij) wordt nu ook de variant met cilindrische correctie op de Belgische markt gebracht.

Hierdoor zal de trifocale technologie beschikbaar worden voor patiënten met astigmatisme, zonder noodzaak aan nacorrectie met laser.

SMILE

Nieuwe lasertechniek = SMILE,
in de Benelux geïntroduceerd in de Belgian Eyelaser Society

Met de Femtosecond-laser van ZEISS is het mogelijk om de brilcorrectie weg te werken ZONDER FLAP en ZONDER PIJN. 

Deze techniek wordt SMILE (Small Incision Lenticule Extraction) methode genoemd en werd in 2013 in de BENELUX geïntroduceerd in het lasercentrum van de BELS. De SMILE techniek zal op termijn de LASIK techniek waarschijnlijk  volledig vervangen.

De methode geeft meer stabiele resultaten door behoud van de sterkere buitenlaag van het hoornvlies en is ook meer aangewezen bij droge ogen. Voorlopig is de techniek beperkt tot bijziendheid van -2,5 D. tot – 10 D., eventueel in combinatie met astigmatisme van -5 D.

 

Laser Blended Vision

Nieuw Alternatief voor
de lees-/computer-bril:
Laser Blended Vision

Tot voor kort was enkel een lensvervangende ingreep de enige methode om van de lees- en/of computerbril af te raken. Met onze nieuwste ZEISS Excimerlaser is hetnu ook mogelijk om zowel het vertezicht als het tussenzicht zonder bril te corrigeren. Dit systeem steunt op een verschillend zicht tussen beide ogen (monovisie) en een overgangsafstand voor beide ogen. Voor de kleinste letters is vaak nog wel een lichte leesbril nodig.